Miskolci Geotermia
  • Eseménynaptár
Egyéb tájékoztatás

Budapest, 2012. december 21.

A PannErgy leányvállalata a Miskolci Geotermia Zrt. pályázatát a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) Irányító Hatóság vezetője 162 499 883 forint vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte.
Tovább >>
Egyéb tájékoztatás

A PannErgy leányvállalata, a Miskolci Geotermia Zrt. részére az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program rendszeréhez benyújtott, KEOP – 2010 – 4.7.0 „Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon” nyertes pályázatához kapcsolódó újabb kifizetés teljesült.

Tovább >>
Egyéb tájékoztatás

A PannErgy leányvállalata, a Miskolci Geotermia Zrt. részére az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program rendszeréhez benyújtott, KEOP – 2010 – 4.7.0 Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon” nyertes pályázatához kapcsolódó újabb kifizetés teljesült.

Tovább >>
Miskolci Geotermia Zrt. a „Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon”című kétlépcsős pályázatának második részét is elnyerte

A PannErgy leányvállalata a Miskolci Geotermia Zrt. a „Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon”című kétlépcsős pályázatának második részét is elnyerte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján található információk alapján.

Tovább >>
Tájékoztatás KEOP előleg kifizetéséről

A PannErgy leányvállalata a Miskolci Geotermia Zrt. részére az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program rendszeréhez benyújtott, KEOP – 2010 – 4.7.0 „Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon” nyertes pályázatához kapcsolódó előleg kifizetésre került.

Tovább >>
A PannErgy leányvállalata a Miskolci Geotermia Zrt. részére a „Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon” nyertes pályázatához kapcsolódó előleg kifizetésre került.

A PannErgy leányvállalata a Miskolci Geotermia Zrt. részére az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program rendszeréhez benyújtott, KEOP – 2010 – 4.7.0 „Gazdasági és Társadalmi megújulás Miskolcon” nyertes pályázatához kapcsolódó előleg kifizetésre került.

Tovább >>
Rendkívüli tájékoztatás

A mályi kút tesztelésének eredménye

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy a miskolc-mályi geotermikus kút végleges teszt értékelése megtörtént. A mérések alapján a kitermelési hozam eléri a percenkénti 6.600-9.000 literes (110-150 l/s) mennyiséget, ami csaknem kétszeresen meghaladja a korábbi elsődleges tesztek bejelentett értékeit.

Tovább >>
A várakozásokat jelentősen felülmúló energiaforrás Miskolcon

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy a miskolc-mályi geotermikus fúrás augusztus 23-án 2310 méteren elérte az előirányzott talpmélységet. A lemélyítés befejezését követően a geofizikai mérések és az elsődleges tesztek megerősítették, hogy a 2270 - 2310 méteres mélységtartományban 110-120 °C fokos víz található, amelynek kitermelési hozama eléri a percenkénti 4200-5400 liter (kb. 70-90 l/s) mennyiséget. A fúrás eredménye mintegy háromszorosan haladja meg a PannErgy korábbi, konzervatív alapú várakozásait. A magas vízhozam nem csak azt teszi lehetové, hogy a teljes miskolci geotermikus fűtési projekt az eredetileg tervezett hét (7) kút helyett öt (5) kút fúrásával valósuljon meg, de egyben alkalmas villamos energia előállítására is. A PannErgy számításai szerint a projekt pénzügyi hatása a 2011-es fűtési szezon kezdetével elsődleges hőeladás nagyságától függően 650-850 millió, 2012-tol 1 milliárd forint EBITDA évenként, amely áramtermelés esetén további 300 millió forint EBITDA-val növekedhet.

Tovább >>
Európai Unió Magyarország Megújul Széchenyi terv